keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Ihana tamma ja hevosten syntymäpäivä

Onnekasta uutta vuotta kaikille!

Veikko sai yhdistetyn joulu- ja syntymäpäivälahjan, ja olipa tästä paketista Omistajakin hyvin mielissään. Tallipihaan tallusti joulun jälkeen muhkeamuotoinen kaunotar, ratsukantakirjatamma Peli Vietti.

Tämä Viiruksikin kutsuttu jumalatar otti heti paikkansa Orhin pikkutallissa. Hämmentävän viisaasti se ymmärsi, missä mikäkin sijaitsee, mistä missäkin on kyse, milloin syödään ja miten käyttäydytään. Maailmannaisen elkein se katsoi läpi uudet kaverinsa ja laski sitten päänsä heinäkasalle. Se siitä kotiutumisstressistä. Kotitallin tasapainoinen rauha säilyi rikkumattomana, vaikka kaviot lisääntyivät neljällä. Mustan Oriin tervetuloriittikin oli vain hellää, matalaa hörinää ja kaksi kimeää hirnahdusta.

Vuoden vaihtuessa ikävuosia ropisi Veikon tallin hevosille kuin hedelmäpelistä kolikoita: Veikko on nyt mies parhaassa iässä, kahdeksanvuotias kolli. Ihanaiset tammat ovat sen sijaan puumaiässä - Hilkka 17 ja Viiru 15 vuotta. Arabiruunakin huitelee jo menemään hevosen keski-ikää, kun mittari näyttää 14 vuotta.

Ikäkeskiarvoa tasapainottavat Hilkan ja Viirun salamatkustajat, niillä on ikää nyt 6 ja 7 kuukautta. Varsanodotus on siis edennyt jo yli puolen välin eli lähelle jännittävää. Potkuja ja nuljuntaa on bongattu, ja varsojen ulkomuotoa ja nimiä jo mietitty. Viime kesänä saatiin kotitalliin kaksi uljasta orivarsaa; olisikohan nyt tammajälkeläisten kesä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti