lauantai 19. tammikuuta 2013

Päättynyt kaamos ja keväiset mietteet

Kaamos on päättynyt ja aurinko käväissyt lähes tunnin ajan näkyvillä jo Suomen pohjoisimmassakin kunnassa, Utsjoella. Valon lisääntymisen tahti on kuin jokavuotinen ihme, lupaus uudesta alusta.

Aurinko on kimmeltänyt ihanaa, ohutta valoaan Mustan Oriin tallipihaan ja saanut mietteet jo tulevaan kesään. Pakkasukko on tosin samalla muistuttanut kerrospukeutumisen tärkeydestä - tänäkin aamuna paukkui kotitallin mittarissa -26 asteen verran pohjoista terveistä.

Hevosten vuosihuolto tehtiin tällä viikolla. Veikko ja ihanat tammat raspauttivat hampaansa. Kaikilla oli heinästyskalusto kiitettävässä kunnossa. Rokotukset päivitettiin samalla, ja otettiinpa Veikolta jo oriasemavierailut mielessä cem-testikin. Kaamoksen aikana syntyi nimittäin päätös siitä, että Veikko jatkaa miehistä työtään myös ensi kesänä, mikäli kiinnostusta hameväen suunnalta on. Kotitallissa on ainakin yksi rakkaudennälkäinen jo ilmoittautunut, sillä jos vaan ja toivottavasti kun kaikki hyvin menee, uusitaan Viiru-vaimo Veikolla.

Ratsastusrintamalla on talvisen rauhallista. Sopivan lumipeitteen ansiosta on kotikenttä pysynyt lähes katkotta käyttökunnossa. Veikko on jumppaillut siinä kepeästi ja piipahtanut vain toisinaan maneesilla vakavammassa työnteossa. Viikon kohokohtia ovat olleet pitkät maastoretket vaimon seurassa. Orhi on ollut silmin nähden mielissään tammaseurasta ja hörhöttänyt ylpeänä raviradan urheiluhevosille, että tässäpä mennään: minä ja häikäisevän kaunis tiine rouvani.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti