torstai 21. helmikuuta 2013

Hevosen kannanotto hevosenlihakeskusteluun: syökää hummaa!

Veikon lajitoverit ovat päässeet otsikoihin ympäri Euroopan lintukodon. Joku ihmispoloinen on puraissut pakastelasagnessaan naudan sijaan hevonlihaa, toinen surkuteltava on hyväuskoisena nielaissut pollenjäämiä naudanlihatortellineissaan. Melkoista kalapaliikkia on moinen elintarvikeharhautus hyväntahtoisissa lihansyöjissä aikaansaanut. Veikko haluaa muistuttaa, että kaikenmoinen huijaus on toki väärin, mutta jos naudan sijaan saakin lautaselleen hevosta, ei saaja suinkaan ole häviäjien puolella.

Uskoa suomalaisten järkevyyteen tuo Ylen uutinen (19.2.2013): hevosenlihakohu on jopa kasvattanut pollepihvin kysyntää. Kansalaiset ovat kohun myötä taas muistaneet tämän perinteisen, hienon raaka-aineen olemassaolon. Toivotaan suuntauksen jatkuvan ja mahdollistavan osaltaan hyvän, siistin sekä kunniallisen lopun monelle kavioeläimelle.

Musta Ori muistuttaa ihmisiä: kaikki ruoka on hyvää, toiset ruoat ovat jopa erinomaisia. Jälkimmäiseen ryhmään kuuluu myös vähärasvainen ja maukas hevosenliha. Veikkokin on päättänyt lopun ajan joskus koittessa testamentata kehonsa kansalaisten ruokapöytään. Toivottavaa toki on, että oripihvi tulee aikanaan myydyksi hevospihvinä, ei vaikkapa häränselyksenä. 

Ihanainen Hilkka-mamma, onnellinen tammaburgeri, saa vatsoineen kuvittaa tämän lihakannanoton. Pehmentäväksi ja onnelliseksi lopuksi toivotetaan nyt toki vielä pitkää ikää ja onnellista elämää kaikille hevosystävillemme!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti