torstai 2. tammikuuta 2014

Paljon kiitoksia ja hyvää uutta vuotta!


Vuoden vaihtuessa tapaa Musta Ori ryhtyä analyyttiseksi. Uuden alkaessa on hyvä katsoa vanhaan sekä iloita ja ottaa opiksi, jos siltä tuntuu.

Vuosi 2013 oli hyvä kahdeksanvuotiaalle Veikolle. Se silitti myötäkarvaan, taputti kannustavasti kaulalle, kirvotti ilonkyyneleenkin. Tässä vuodenvaihteen tasajalkapysähdyksessä on sen vuoksi paljon väkevää kiitollisuutta.
Kesäpäivä Kangasalla 2013


Kiitos kuuluu monelle


Musta Ori tietää, että menestys ei tule itsekseen. Se on aina monen sattumuksen ja tekijän summa.

On syytä muistaa rakkaudella isää ja emää, joiden oivalliset geenit viisas Kasvattaja-Tiina ymmärsi yhdistää. On paikallaan kumartaa etevälle Kouluratsastaja-Petralle sekä rohkealle Esteratsastaja-Pauliinalle, jotka auttoivat nuoren Oriin peruskoulutuksessa. Yhtään ei voi väheksyä Kengittäjää, Heinäntoimittajaa, Kakkalavan tyhjentäjää eikä muitakaan pikkutallin tiimiläisiä. Jokaisen panos on ollut tärkeä.


Kilpailumenestyskiitos v. 2013: Kenttämestaruus, Seilinpoika cupin voitto, Lounais-Suomen alue-estemestaruuskulta ja kenttämestaruushopea


Menneen vuoden menestyksestä suurin kiitos kuuluu tietysti Ratsastaja-Lotalle. Lotta on äärimmäisen taitava, ahkera ja aina hevosen ehdoilla työskentelevä kumppani - kivakin vielä! "Idolini", äityy Musta Ori hörähtämään.


Kiitos suosiosta hameväen keskuudessa v. 2013: suosituin sh-ratsu


Musta Ori lähes punastuu muistellessaan menneen vuoden morsiamia: kauniita, taitavia, todellisia laatutammoja. Peräti 23 tammaa tahtoi Veikon varsaa, ja kaikki ne myös hedelmöittyivät. Loistavien tammojen ja pontevien siementen lisäksi on tässä suorituksessa ihailtava Ordenojan taitavaa eläinlääkäripariskuntaa.


Kiitos uusista jälkeläisistä v. 2013: taas hienoja varsoja


14 uutta veikopoikasta syntyi viime vuonna. Niistä oriita on 7 ja tammoja tismalleen sama määrä. Tulokkaiden avointa ystävällisyyttä ja rohkeutta on kiitelty, samoin liikkeiden joustoa ja jalkojen jykevyyttä.

Kotitallin tammavarsa Maarian Lilja


Kiitos jälkeläisten näyttelymenestyksestä v. 2013: Tihin Onni ja muut upeat


Veikko oli alkuvuodesta pakahtua, kun v. 2012 jälkeläispörssin tulokset julkistettiin: Vuoden tulokas, 2. paras ratsuori ja kaikkien titaanienkin vertailussa 7. paras periyttäjä. Veikonpoikasten jalat todettiin koko tarkastelun laadukkaimmiksi.

Näyttelyyn ehti monta junioria, ja hyvät arvostelut saivat jatkoa. Uusia jälkeläisiä liittyi ysikerhoon, ja tilasto kertoi jo joka kolmannen Veikon varsan tulleen palkituksi kiitettävällä juoksunumerolla.

Vuoden kruunasi upean Tihin Onnin kruunaaminen valtakunnan komeimmaksi kaksivuotiaaksi suomenhevoseksi Hippoksen valtakunnallisessa näyttelyssä.Tihin Onni, valtakunnan valtias.
Kuva: Hippoksen kuvapankki, Pirje Paananen

Musta Ori uskaltaa nöyränä kuiskata toiveen tammikuisen tuulen mukaan: kunpa saisi lisää lempeää, pehmeää myötäistä myös alkaneelle vuodelle. Itselle ja teille kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti