torstai 31. heinäkuuta 2014

Kolme syntymää ja kolme kuolemaa - maailma on kaunis


Maarian pikkutallia ovat kevään aikana koetelleet niin suuret voimat, että blogin kirjoittaminen ja muu arkipäiväily on Mustalta Oriilta toviksi jäänyt. Helteisen heinäkuun viimeisenä päivänä, laidunlomailun ramaisemana, on hyvä hengähtää ja haistella leppeää tuulta. Suurista menetyksistä on jaksettu helpotuksen kautta iloon.


Pitkäperjantai oli kotitallilla maineensa veroinen. Kultainen tallivahti Viivi nukkui silloin pois. Vahva sen sydän olikin, aitoa jalometallia. Viivi rakasti meitä 15,5 vuotta, mikä on suunnattoman pitkä aika koiralta. Kiitollinen saa jokaisesta hetkestä olla.


Viivi-vahti, ikää 15,5 vuotta

Kun posket oli kuivattu, alkoi äitienpäivänä tapahtua. Viiru-tamma yllätti vahtijansa ja synnytti aamuvarhaisella ulkotarhaan pitkäkoipisen orivarsan. Jälkeiset eivät yhtä helposti syntyneetkään, vaan naapurin ihanaa eläinlääkäriä tarvittiin  irrotusoperaatioon. Väsynyt mutta onnellinen talliväki sai äitienpäivän iltana huokaista helpotuksesta ja vilkaista uudemmankin kerran tulokasta. Komean teki, jykeväjalkaisen ja niin pontevasti liikkuvan, että kuiskittiin kuninkaanpojan syntyneen. "Siitä tulee maailmanmestari", nauratti Omistaja, ja talliväki nyökkäili samanmielisenä.

Maarian Arvo, ikää 3 viikkoa


Tallilla odotus jatkui, sillä ihanan Hilkan oli määrä varsoa kesäkuun alussa. Varsominen käynnistyikin viikkoa ennen laskettua. Kaikki merkit olivat selvät ja kaikki valmista, kun synnytys iltakahdeksalta alkoi. Nopeasti ja helponnäköisesti se syntyikin, pikimusta paketti. Omistajalle tuli kiire repiä kalvot tulokkaan turvan päältä. Hämähäkkiä tuo muistutti, yhtä jalkaa koko uusi hevonen!

Maarian Kerttu, ikää yksi tunti

Kaiken piti olla hyvin. Pikkutamma oli jalkeilla jo puolen tunnin iässä,  nisällä pian sen jälkeen. Emä söi ja näytti pirteältä. Ei osannut kukaan arvata, mitä aamu toi tullessaan.

Kaunis ja viisas Hilkka-tamma nukkui pois, kun Kerttu oli 11 tunnin ikäinen. Se oli opettanut arvokkaimpansa juomaan, tarjonnut ternimaitonsa, katsonut varsaa suunnaton rakkaus silmissään. Sen oli jostain syystä aika lähteä.

Hilun Vilppi, ikää 18 vuotta

Tästä sai alkunsa Kertun tarina, joka tuntuu koskettaneen tallipihaa kauempanakin. Monet auttajat, lämpimät ajatukset ja toivotukset saattelivat Kertun ensiaskeleita. Kohtalo puuttui auttajien joukkoon jo seuraavana yönä, kun jalo Sisko-tamma menetti Pöytyällä oman varsansa. Kaksi koeteltua kohtasi,  syvä suhde syntyi.

Kerttu ja Sisko, suhteella ikää yksi tunti

Nyt on kaikki hyvin. Musta Ori on keskittynyt kilpailuihinsa ja napsinut seitsemästä kansallisesta startistaan kuusi rusettia - mukana ihan sinivalkoista voittoväriä. Kilpailujen ohella on rakastettu toistakymmentä tammaa, joten ensi kesäksikin on lupa odottaa onnellisia tarinoita.

Kaunista kesää kaikille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti