maanantai 14. syyskuuta 2015

Jatkoaikakesän välianalyysi

Kummasti venyy tänä vuonna kesä vielä syyskuun puoliväliin. Taitaa ottaa takaisin hidasta aloitustaan. Niin puhuttiin lomasäistä pahaa alkusuvesta, että mahtoi ottaa nokkiinsa koko vuodenaika. Siinä se nyt viivästyttää väistymistään ja ilahduttaa ihmeen monia. Kesästä suoraan kevääseen, esitti jo joku höpsö toiveenaan.

Varsatkin vielä jatkavat laiduntamistaan, kun maa puskee yhä vaan vihreää apettaan. Antaa niiden nauttia hevosenelämästä ja vapaudesta. Ehtii sitä aikuisten hevosten hommiin sitten kelien ankeuduttua. Kerttua ja Arvoa odottaa seuraavaksi ajokoulu. Ratsutaimetkin on erinomaista kouluttaa kärrynvetohommiin.

Isä-Veikko pääsi sekin vielä syksyisen laitumen makuun, kun kisasuitset jo rullattiin telineeseensä. Kilpakausi oli tänä vuonna varsin lyhyt mutta ihmeen mukava. Tallinseinään ripustui jo kolmas sinivalkoinen kenttämestaruusrusetti, ja urakan päätösrutistuksessa ponkaistiin viidennelle sijalle estemestaruuksissa. Hyvä kausi se siten oli. Orhi on pysynyt täysin terveenä, ja meno on maittanut.

Tänä kesänä rakkautta jaettiin 14 tammalle. Hyvä mieli tuli niistä jokaisesta. Kiitos, tammanomistajat, ja tiinehtyneille onnea odotukseen!
Onnelliset laiduntajat Lilja ja Kerttu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti