lauantai 22. joulukuuta 2012

Kermahattusomisteiset pyöröpaalit ja joulun odotus

Koko eteläinen Suomi on pyristellyt lumikaaoksessa. Sointuisa, talviseen teemaan sopiva uudissana on bongattu uutisteksteistäkin: nyt on ollut monessa paikassa lumijumi.

Veikon kotitiekin koki oman lumijuminsa viimeksi viime viikonloppuna, kun ilma ja tien pinta olivat lunta tulvillaan. Puolen kilometrin osuus kotitiestä jäi suunnattoman lumivallin alle. Siinä loppuivat autoista hevosvoimat, kun asukkaat jumia kyntää koettivat. Suomenhevosvoimin tien selätys oli toki leikkiä vain, ja retki maneesille saksalaisvalmentajan silmäin alle hoitui vaivatta.

Ihmisten paistaessa jouluherkkujaan sisätiloissa on Veikolla ollut aikaa paistatella talvipäivää tarhassa. Hevosten jouluherkut eivät arkiappeesta poikkea. Joulukoristeen ovat heinäpaalitkin saanet ihan taivaan lähetyksenä: komeat, kermamaiset tursokkeet ovat kasvattaneet paaleja puolisen metriä. Uuden paalin avaajan suusta kuului vähemmän jouluisia toivotuksia, kun vihreän kullan luo piti tie Moran lisäksi lumikolalla raivata. Aina ei kaunis koristelu ole elämää helpottava ilo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti