sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Tilsakumipelastaja ja hiljainen kotitalli

Kengittäjän valkoinen Hiace lipui messiaanisesti tallinpihaan, ja liukastelevan ratsukon ahdinko oli ohi. Hurraahuudoin vasarakätinen pelastaja vastaanotettiin, palmunlehvin leyhyteltiin.

Orhin joka jalkaan laitettiin kunnon hokkivarustus, ja tilsakumeilla viimeisteltiin pito. Omistajan keksimät, laiskuusväritteiset tekosyyt piti siis unohtaa: nyt on päästy lenkille hankeen, pellolle, kentälle, raviradalle, hiittisuoralle. Iloinen onkin ollut orhin askel! Maltilliset pakkaslukemat ovat viimeistelleet talviliikuntahetkien riemun.

Kotitallissa on hämmentävän hiljaista. Kotona asustavat nyt vain Musta ori, Ruskea tamma ja Valkoinen ruuna. Maarian hienot orivarsat, Veikon manttelinperijät Touko ja Tarmo muuttivat uuteen kotiinsa itsenäistymään lähes kuukausi sitten, ja sen jälkeen on tallissa ihmetelty hieman haikeinakin autiutta. Ikävähän niitä jäi, vikkeläliikkeisiä pikkukavioita, suukoteltavia samettiturpia, syliintunkevia pörröharjoja. Onneksi on kuvin ja kuulumisin saatu varsojen onnistunutta uutta elämää seurata.

Talven taituttua alkaakin taas konkreettinen uuden odotus. Hilkka-tamman vatsakupu on jo suurentunut, ja Toukon täyssisarusta odotetaan syntyväksi toukokuun lopussa. Jo kuukautta ennen on toisen omavaimon, Viirun laskettu aika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti