tiistai 4. joulukuuta 2012

Kuuraotsis ja patalaiska tallikissa

Aamuihin on herätty pelonsekaisin vilunvärein: joko tallin vesihana on jäässä, lähteekö omistajan auto käytiin kesädieseliä tankissa, jäätyykö kuivike karsinan pohjaan?

Hyvin on Turussa vielä pärjätty. Pitkä matka on Suomen kylmyysennätykseenkin. Kittilässä mitattin 28.1.1999 peräti -51,5 °C:n lukemat. Lapsellisia pakkasia nämä ykkösellä alkavat.

Uutta suomenhevostaidetta oli lenkin jälkeen Veikon otsiksessa. Orhin tukkamuotiin kuuluu vakiosti ylähuuleen asti ulottuva, säkkäränpörheä jouhisto. Musta karvapehko sai jouluisen kuuran pakkaskävelyllä. Kuin tomusokerilla oli tupee liukuvärjätty.

Repalekorvaisen Tallikissan mielestä pakkanen saisi jo riittää. Sen elämänpiiri on viluisten päivien myötä kaventunut ruokakupin ja Veikon enkkuviltin luomalle mukavuusvyöhykkeelle. Karsinassa käydään tarpeilla ja ulkona - jos mahdollista - ei ollenkaan.

Kotitalon oven takana kannattaa kuitenkin toisinaan käydä kuikuilemassa: välillä Hitaalla Käyvää lykästää, ja tie tupaan aukeaa. Paras asento pakkaspäivänä on olla pullea massu vasten lämmintä takanreunusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti